THERAPEUTISCH BOKSEN, AAN DE SLAG MET JE VRAGEN

Therapeutisch boksen is zeldzaam.

Veel mensen willen graag meer dan praten alleen. Een expressiemiddel, (beter) leren voelen.

Een veel voorkomende vraag is ook: Omgaan met emoties, boosheid hanteren grenzen (v)erkennen en aangeven.

Fysiek voelen ligt heel dicht aan tegen emotioneel voelen.

Deze thema’s hebben wij veel behandeld. Daarvoor is boksen een mooie metafoor. Omdat het zo direct en fysiek is, is vechtsport een mooi middel om je bewust(er) te maken.

Bewust van je eigen gedrag, je patronen herkennen en doorbreken.

of bel +31 6 25 545085

WAAROM THERAPEUTISCH BOKSEN WEINIG VOORKOMT

Veel begeleiders, therapeuten, coaches doen 1 van de 2.

Of het zijn goeie sportinstructeurs, of het zijn bekwame therapeuten. Meestal kun je kiezen: Ga ik praten over mijn issues, of ga ik lekker trainen.

Een personal trainer is geen therapeut, een therapeut is opgeleid om te praten. Therapeutisch boksen is de blend van deze twee. Het gaat niet om het leren van fysieke vaardigheden, maar om uiten door middel van je fysiek.

Spanning zit in je lichaam. Er is bekwame begeleiding nodig om dat (h)erkennen door boksen. Waar moet je zijn om juist dat te kunnen doen?

BOKSCOACHING, DE MIX IN DOEN EN DENKEN

Bokscoaching trajecten bevatten therapeutisch boksen.

We gaan niet óf praten, óf bewegen, hier gaat het samen. In de actieve sessie werken we aan jouw vragen. Onze coaches zijn bekwaam op beide vlakken.

Het bewegen, vechtsport en de gesprekken. Beide komen aan bod, confrontaties, verrassingen, ontlading. We zien het in elke sessie terugkomen.

Voor veel van onze klanten is het feit “dat het nu eindelijk een keer mag” al een enorme doorbraak. Maar therapeutisch boksen is meer dan dit.

Je werkt echt aan je thema’s door de fysieke werkvormen.

WAT THERAPEUTISCH BOKSEN OPLEVERT

Je leert beter voelen, hebt meer grip op jezelf en je emoties.

Je leert hart en hoofd met elkaar verbinden. We putten uit theorie en praktijk, die verbinden we.

Ook jouw praktijkproblemen, jouw issues kunnen we verbinden aan onze theoretische kennis. Door te doen ga je het ervaren.

Want: doen hoort bij voelen, denken hoort bij praten. Daarom dat we ze beide nodig hebben om tot verandering te komen.

Kom je werken aan jezelf? Welkom!

of bel +31 6 25 545085

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Voor individuele of gezinscoaching kunt u contact opnemen en we plannen een intakegesprek in. Vervolgens plannen we 5 trainingen in en een outtake. Indien gewenst wordt er ongeveer drie maanden na ons traject een opfristraining ingepland.

Boksend Opvoeden geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod ‘Stichting Keurmerk Beroepsscholing’. SKB zorgt al jarenlang voor de beoordeling van de kwaliteit en accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen: www.stichtingskb.nl