Boksen is meer dan alleen sport. Boksen kan als geen andere sport een bijdrage leveren aan de maatschappij. In de eigenheid van de bokssport zitten waarden verankerd die bij kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Beoefening van boksen stimuleert de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect. De bokssport sluit daarnaast optimaal aan bij de belevingswereld van vele leerlingen en kinderen. Boksen en opvoeden is de unieke onlosmakelijke combinatie.

Boksend Opvoeden* is niet het ECHTE boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden. Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de leerlingen/kinderen/deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken. Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe.

De trainer op de Ready2Rumble locatie is de eigenaresse Karina Hamelynck. Zij is gecertificeerd trainer Boksend Opvoeden (Basis & Gevorderd)

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Voor individuele of gezinscoaching kunt u contact opnemen en we plannen een intakegesprek in. Vervolgens plannen we 5 trainingen in en een outtake. Indien gewenst wordt er ongeveer drie maanden na ons traject een opfristraining ingepland.

Boksend Opvoeden geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod ‘Stichting Keurmerk Beroepsscholing’. SKB zorgt al jarenlang voor de beoordeling van de kwaliteit en accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen: www.stichtingskb.nl 

Meer info over het weerbaarheidsprogramma: www.boksendopvoeden.nl